Amazon quiz answers today

Amazon Quiz Answers Today (Updated)

By

Amazon Quiz Answers Today,

Win Free cash in india.

We are back with the Amazon Quiz Answers Today where users can answer questions and stand an opportunity to win.

Amazon Quiz Answers Today and therefore you are going to be eligible to win a prize.

Amazon Quiz Answers Today quizzes specialize in product trivia and supply the chance for patrons to win exciting prizes.

The prizes for these quizzes range from free products (including mobile phones and other gadgets) and goodies from Amazon.

Inspect the questions and answers for today’s Amazon quiz to bag the Amazing prizes.

Make sure to answer by 12 PM as the Amazon Quiz Answers Today is not valid after 12pm today.

How To Participate In Amazon Quiz Answers Today ?

Step 1: This is a an Amazon App only offer, so we recommend you download & install the Amazon Android or iOS app from Google Play Store or Apple’s App Store.
Step 2: Now open the Amazon App & sign on into your Amazon Account (Create an account if you dont not have  Amazon account)
Step 3: the way to visit the Amazon Quiz? head to the homepage and scroll down within the Amazon app > Offers > click on Amazon Quiz 8 AM to 12 PM. otherwise go to the Amazon Quiz page is by clicking on the Menu > Programs and Features > FunZone
Step 4: Now just click the Amazon Quiz Banner & start the quiz by tapping the “Start” Button
Step 5: you’ve got to answer the five questions correctly within the Daily Amazon Quiz so as to be eligible to win exciting prizes
Step 6: After answering all of today’s Amazon Quiz questions correctly, you’ll then be eligible for the Amazon Quiz winners’ lucky draw
Step 7: The Amazon Quiz lucky draw winners are announced on the winners list declaration date.

Today Answer are available here : Click Now


Q1. KK Shailaja who recently appeared on the BBC talking about combating the COVlD- 19 crisis is the Health Minister of which state?
Ans- Kerala

Q2. The UN Secretary General has suggested using prerecorded messages from world leaders during the next UNGA session. What does GA stand for, in UNGA?
Ans- General Assembly

Q3. Which of these famous actors has played the following rolesByomkesh Bakshi and Mahatma Gandhi?
Ans- Rajlt Kapur

Q4. Stephanie Del Valle of Puerto Rico crowned which lady born on May 14, 1997 as Miss World 2017?
Ans- Manushi Chhillar

Q5. Which cricketer born on May 27, is the first Indian to hit six sixes in an over in first class cricket?
Ans- Ravi Shastri

play game and win

All Top Old Amazon Quiz Answers Today.

Question 1. Nitish Bharadwaj who played Krishna in BR Chopra’s Mahabharat, also plays the title role in which of these mythological series?

Answers – Vishnu Puran

Question 2. Which famous poet known for poems such as ‘Bidrohi’ and his work in the publication ‘Dhumketu’ was born on 24th May in Churulia, Asansol?

Answers – Kazi Nazrul Islam

Question 3. General Atlantic, Vista Equity Partners, Silver Lake, Facebook – they are all recent investors in which Indian company?

Answers – Reliance Jio

Question 4. Bheeshm International is a production house started by which famous television and film personality?

Answers – Mukesh Khanna

Question 5. Sebastian Vettel will be leaving which historic F1 team at the end of this year’s delayed F1 season?

Answers – Ferrari


Question 1. The Blue Umbrella‘, ‘The Angry River‘ and ‘A Flight of Pigeons‘ are books written by which author born on 19th May?
Answer – Ruskin Bond

Question 2. This app introduced by Google, crossed 50 million downloads in May 2020 and has a tab focused presentation mode. Which app is it?
Answer – Meet

Question 3. Ambikapur, Rajkot, Surat, Mysore, Indore and Navi Mumbai were the only cities to receive which of these statuses from the government?
Answer – Five star garbage free cities

Question 4. Since March 27, at 8 PM every day the Eiffel Tower sparkles for an extra 10 minutes, displaying what message?
Answer – Merci (Thank you)

Question 5. National Anti-Terrorism Day in India is observed on the death anniversary of which famous Indian?
Answer – Rajiv Gandhi


Question 1. May 12 is celebrated as International Nurses Day to commemorate the anniversary of whose birth?
Answer – Florence Nlghtlngale

Question 2. Sanya Malhotra is playing which famous Indian’s daughter in an upcoming Anu Menon movie starring Vidya Balan?
Answer – Shakuntala Devi

Question 3. The K League recently restarted with Jeonbuk Motors hosting Suwon Bluewings. K League is the national football league of which country?
Answer – South Korea

Question 4. Recently discovered HR 6819 is the closest-known of what celestial phenomenon/object to Earth?
Answer – Black Hole

Question 5. Which country recently became the 30th country to join the North Atlantic Treaty Organization?
Answer – North Macedonia


Question 1. In India, May 11 is celebrated as what day which marks the anniversary of Pokhran nuclear tests of 1998?
Answer – National Technology Day

Question 2. Which social reformer born on this day (May 22nd), is regarded by many historians as the father of the ‘Indian renaissance’?
Answer – Raja Ram Mohan Roy

Question 3. What is the title of the book written by Omid Scobie and Carolyn Durand on Prince Harry and Meghan Markle’s life together?
Answer – Finding Freedom

Question 4. In Avengers: Endgame, who sacrifices her life so that Hawk-eye can obtain the soul stone?
Answer – Natasha Romanoff

Question 5. Who scored the first goal in the Bundesliga post its reopening after the lockdown phase?
Answer – Erling Haaland


Q1. Israel has recently named a street in Tel Aviv after which Indian as a tribute on his 159th birthday?
Ans- Rabindranath Tagore
Q2. DRUVS is a contactless ultraviolet sanitization cabinet developed by which organisation?
Ans- DRDO
Q3. Deepa Malik, the Indian para-athlete who announced her retirement recently, used to represent India in which of these events?
Ans- Shot Put and Javelin
Q4. Avianca, the world’s second-oldest airline, is based in which country?
Ans- Colombia
Q5. Who plays the role of policeman Hathiram Chaudhary in the Amazon Prime series ‘Paatal Lok’?
Ans- Jaideep Ahlawat


Q1. Leo Carter became the 4th in T20 cricket and 7th overall to achieve what feat? (Hint : Yuvraj achieved this in 2007)
Ans- Hit 6 Slxes In an over
Q2. David Stern was a former Commissioner of which famous Sports league? (Hint : Players like LeBron James, Michael Jordan played in this league)
Ans- NBA
Q3. Which of these popular animated series is set in the fictional town of Springfield?
Ans- Simpsons
Q4. Utkalika is the state emporium of which Indian state?
Ans- Odisha
Q5. Vayu, Hikka, Kyarr, Maha, and Pavan – what are these that heavily affected India’s west coast in 2019?
Ans- Cyclones


Question 1 : Which famous theater personality is known for plays such as ’Odakulu Bimba’, ‘Taledanda’ and ‘The Dreams of Tipu Sultan‘?
Ans: Glrlsh Kanad
Question 2 : In a recent interview with Pommie Mbangwa, AB De Villiers compared Virat Kohli and Steve Smith to which two greats from another sport?
Ans: Federer and Nadal
Question 3 : Which of these famous actors featured with Irrfan Khan in the acclaimed movie ‘The Lunchbox‘?
Ans: Nawazuddin Siddiqui
Question 4 : On May ‘I8 a day is observed to thank everyone involved in trying to ?nd a vaccine to which virus?
Ans: HIV
Question 5 : What is the name of a WWE Pay per view event that was recorded at the WWE Global Headquarters and broadcast on May 10?
Ans: Money in the Bank


Q1. What socio-religious society was formed by Swami Vivekananda in May 1897?
Ans- Ramakrishna Mission
Q2. Long March 5B is a new generation space launch vehicle from which country?
Ans- China
Q3. Sent on May 24, 1844, ‘What hath God wrought?‘ was the first message of what kind?
Ans- Telegraph message
Q4. Which company recently launched a new virtual reality meeting app called Vive Sync?
Ans- HTC
Q5. Under their Basic Plan, how long do you get on a free Zoom video call?
Ans- 40 minutes


Question 1 : What is the name of India’s massive repatriation operation to bring back stranded Indians from different parts of the world?
Ans: Vande Bharat
Question 2 : CSlR’s new paper-based test strip for COVID-19 is named after which ?ctional detective?
Ans: Feluda
Question 3 : Arribada is a unique nesting phenomenon associated with which animal?
Ans: Turtle
Question 4 : Which person born in May, became the ?rst Asian to win the Nobel Prize?
Ans: Rabindranath Tagore
Question 5 : Recently which of these birds were sighted in Navi Mumbai in large numbers?
Ans: Flamingo


Question 1 : Chithirai Festival, which was streamed online for the ?rst time, is an annual celebration that takes place in which Indian city?
Ans: Madurai
Question 2 : Which country is set to launch the remote sensing satellite Artika-M to monitor Arctic climate and environment?
Ans: Russla
Question 3 : Who is the only cricketer to have scored 50 or more One Day International centuries?
Ans: No one has scored 5O hundreds
Question 4 : Which star features in the upcoming game ‘Cyberpunk 2077’?
Ans: Keanu Reeves
Question 5 : What is the name of the Government of India portal where you can get fast track exemptions on drone authorization?
Ans: Garud


Question 1 : Which plant species was recently removed from the ‘tree’ category by amending the Indian Forest Act, 1927?
Ans: Bamboo
Question 2 : The latest edition of which game series is titled ‘Valhalla’?
Ans: Assassin’s Creed
Question 3 : What nine-letter term serves as a noun or adjective that refers to the current holder of a political office?
Ans: Incumbent
Question 4 : Which app, founded by Zhang Yiming, recently crossed 2 billion downloads?
Ans: Tiktok
Question 5 : Which of these football leagues is set to restart on 16th May, 2020 after the stoppage due to the COVID-19 crisis?
Ans: Bundesllga


Question 1 : In the television Sitcom Friends, Ursula was a twin sister of which character?
Ans: Phoebe
Question 2 : During the lock-down, which celebrated author is reading a series of short stories on AIR titled ‘Bonding Over the Radio‘ ?
Ans: Ruskin Bond
Question 3 : What is the name of the multimedia guide on COVID-19 launched by the Union Health Minister?
Ans: COVID Katha
Question 4 : Blue, yellow, black, green and red – these colours appear on the logo of which of the following?
Ans: Olympic Games
Question 5 : Which three nations will co-host the men’s 2026 FIFA World Cup?
Ans: USA, Canada, Mexico


Question 1 : Which mountain peak, 3rd highest in the world, is reported to be visible these days from Siliguri in West Bengal?
Ans: Kanchenjunga
Question 2 : To raise money for COVID-19 relief, which former cricketer is auctioning his bat used during the highest successful run chase in an ODI?
Ans: Herschelle Gibbs
Question 3 : What is the name of Elon Musk’s newborn son?
Ans: X Æ A-12
Question 4 : Chakhao, which recently got its GI tag, is a type of aromatic black rice grown in which Indian state?
Ans: Manipur
Question 5 : Which country recently launched its first military satellite called Noor 1?
Ans: Iran


Q1. Which famous lawyer and activist born on 6th May chaired a commission to act as a counter to the British Simon Commission?
Ans: Motilal Nehru
Q2. Which famous rock band was named after a slang term used by Allied pilots in WWII to describe strange flying objects?
Ans: Foo Fighters
Q3. Which Amazon Prime series is based on the lives of four friends- Damini, Siddhi, Umang and Anjana?
Ans: Four More Shots Please!
Q4. Which of these days is observed on 8th May- the birthday of Henry Dunant?
Ans: World Red Cross Day
Q5. Which of these software’s is a digital collection management system for Indian museums?
Ans: JATAN


Q1. Which of these companies has recently announced that they would start making hand and surface sanitizers under the Viroprotek brand?
Ans: Asian Paints
Q2. The San Francisco Conference, which is celebrating its 75th Anniversary, is considered as the birthplace of which organisation?
Ans: Unlted Nations
Q3. India lost its top rank in ICC Test team rankings to which nation on May 1, 2020?
Ans: Australia
Q4. Advait Chandan is directing a Hindi movie starring Aamir Khan and Kareena Kapoor based on which famous Tom Hanks ?lm?
Ans: Forrest Gump
Q5. Which of these rulers born on 9th May participated in the famous Battle of Haldighati?
Ans: Maharana Pratap


Q1. Which of these is a series of annual prizes awarded by Columbia University for journalism, letters, drama and music?
Ans: Pulitzer
Q2. The saffron cultivated in which of these regions has recently received the GI (Geographical Indication) tag?
Ans: Kashmir
Q3. Since 2016, the UN celebrates April 26 as the International _________ Disaster Remembrance Day. Fill in the blank.
Ans: Chernobyl
Q4. Paatal Lok is an upcoming Amazon Prime series. It is made under whose production house?
Ans: Anushka Sharma
Q5. Which renowned writer born on 7th May famously renounced his knighthood after the Jalianwala Bagh massacre?
Ans: Rabindranath Tagore


Q1. ‘The Butterfly Nebula’, ‘Pillars of creation’, ’Jupiter’s Aurora’ are some of the pictures taken by which iconic 30 year old object?
Ans :  Hubble Telescope
Q2. Who received the National Film Award for Best Child Artist for the 1970 film ‘Mera Naam Joker’?
Ans :  Rishi Kapoor
Q3. Which organisation has developed a ventilator called VITAL for COVID-19 patients?
Ans :  NASA
Q4. Who had captained the Indian football team to victory in the 1962 Asian Games?
Ans :  Chuni Goswami
Q5. Which company is currently testing SpaceShipTwo – their reusable commercial spacecraft designed to carry eight people into space safely?
Ans :  Virgin Galactic

1 Comment
  1. […] amazon quiz 16 may 2020 […]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

FREE MARKETING PLAN FOR ANY BUSINESS LAUNCH - $0.00 for limited time.

Zero to Launch in 12 Weeks $0.00 $9.99  Limited time Download now.